Opleider van communicatiespecialisten

Trainen is ‘leren van de praktijk’

Opleiding communicatie

Als opleider kun je trainingen voor communicatiespecialisten volstoppen met theorieën en modellen.
Dat doen wij dus niet!
Al vinden we theorie en modellen wél belangrijk. Maar niet als aangrijpingspunt voor het maken van een training! Bij ons is dat ‘de eigen praktijk van een deelnemer’. Je verdiept je in wat belangrijk is in jouw organisatie. In de voorbereiding én tijdens de training.

Theorie waar nodig

En wat we ook niet doen: afsluiten via een theorie-examen met namaak-cases. Of met een communicatieplan in standaardformaat. En je hoeft ook geen onderzoeksrapport te maken. Bij ons sluit je af met een contract met jezelf. Je legt vast wat jij gaat doen als je de training verlaat. Met wie je je kennis of vaardigheden deelt. Wie je betrekt bij een of meer activiteiten. Welke concrete acties je uitvoert. Welke plannen je (verder) ontwikkelt. De dingen waar je extra energie in steekt.

Anders dus…

Opleider Communicatie

Jouw werksituatie is altijd bijzonder. Want elke organisatie is anders. Met managers en directeuren en hun persoonlijke stijlen, visies en voorkeuren. Binnen een cultuur met eigen gewoontes en gebruiken. In een unieke omgeving, met al even unieke klanten, relaties, concurrenten en buren. En daar heb jij als communicatiespecialist mee te dealen. We duiken helemaal in jóuw situatie en helpen je de communicatie van jouw organisatie op orde te houden. We brengen de theorie, modellen en vaardigheden in een praktisch kader dat bij jou past. Je bent namelijk niet geholpen met een standaardverhaal of -programma.
Dat is onze overtuiging.

Opleider: Bepaal je eigen limieten

Een aanpak die werkt

Die aanpak vraagt veel van onze trainers en de trainingsprogramma’s. Niet voor niets hebben trainers van Het Communicatie-instituut zowel enorme ervaring in het communicatievak als een trainersachtergrond. Daardoor kunnen we zoveel ruimte voor verkenning van je eigen werksituatie in het basisprogramma opnemen.

Wij geloven in die aanpak…, omdat ie werkt!


Foto’s: 1. Chris Knight; 2. 4t Communicatie; 3. Cowomen; 4. Samuel Zeller via unsplash.com.