InCompany Presentatietraining: ‘Overtuigend pitchen’

Een interactieve presentatietraining

De InCompany-training Overtuigend Pitchen:
* Twee dagen
* Van 09.30 tot 17.00 uur
* Voorbereiding: ca. 1 uur
* Inclusief studiemateriaal
* Het CI-certificaat

De training

Overtuigend pitchen is overtuigend jezelf zijn. Dat is de kern. Naast manieren die je helpen je publiek ‘bij de kladden te grijpen’. Kernboodschap, opbouw, ‘weglaten’ en hulpmiddelen passeren ook de revue in deze presentatietraining. En natuurlijk oefen je intensief met woorden, gebaren en beelden. Voor je medecursisten en voor de camera!

Wat het oplevert

Een training presenteren die helpt je publiek te boeien en mee te nemen. Authentiek en met meer zelfvertrouwen. Je bouwt je betoog logisch op, zet (technische) hulpmiddelen passend in en je presentatie is pakkender. Geen angstzweet meer, maar overtuigingskracht. En als het kort kan…, kun je het kort!

Voor wie?

Presentatietraining

De presentatietraining ‘Overtuigend Pitchen’ is voor iedereen die zijn of haar publiek wil boeien én overtuigen. Daarmee zijn de sessies in ieder geval ideaal voor communicatieprofessionals. Maar iedereen die in zijn werk te maken krijgt met in- of externe ‘klanten’ heeft baat bij deze training. Want je leert kort, pakkend en overtuigend presenteren.

Programma

Training pitchen en presenteren

Dag 1 heeft onder meer de voorbereiding als centraal thema. Dat is namelijk leerbaar. Maar er gebeurt meer. Het vinden van je eigen stijl, je eigen kracht is bij Het Communicatie-instituut minstens zo belangrijk. Want je pitches en presentaties zijn geloofwaardig als jij jezelf bent en geen toneelstukje speelt. Je onderzoekt dus ook wat jou bijzonder maakt.
Natuurlijk verdiep je je in de toehoorders, bepaal je het doel van je presentatie en wat dit betekent voor je opbouw. Ook bekijk je de kracht en zwakte van verschillende vormen van audiovisuele ondersteuning. En we kijken naar verrassingselementen…, die bij jou passen.

Dag 2 staat in het teken van praktijk. Je oefent onder meer met de concrete, persoonlijke opdracht die je als huiswerk hebt meegekregen. Daarbij krijg je feedback op de onderwerpen die op dag 1 aan de orde zijn geweest. En natuurlijk ook op je verbale en non-verbale communicatie. Je werkt zowel aan pitch-technieken als aan je ‘authentieke’ uitstraling. Zodat het geven van pitches en presentaties meer vanzelfsprekend voor je wordt.

Vraag informatie aan over de InCompany presentatietraining ‘Overtuigend Pitchen’.


Foto’s: 1. Elliot Sloman en 2. William Moreland via unsplash.com;