Training Adviseren met Impact

Een interactieve Online training

training Adviseren

De training Adviseren met Impact:
* Twee dinsdagen
* Medio 2023
* Van 09.30 tot 17.00 uur
* Online (en flitsend)
* Voorbereiding: ca. 2 uur
* Inclusief studiemateriaal
* Het CI-certificaat

Kosten € 749,00 (excl. btw)

De training

We nemen je mee door de verschillende fasen van een (communicatie-)adviestraject en verkennen de kenmerken en valkuilen ervan. Met die kennis oefen je adviesvaardigheden en werk je aan communicatiestijlen die passen bij de verschillende fasen. Veel oefenen en ook: extra opdrachten tussen de beide trainingsdagen in.

Wat het oplevert

Je kent en beheerst de verschillende stappen van advies geven. Daarnaast kun je door gerichte inzet van persoonlijke communicatie een stevige, professionele en gelijkwaardige samenwerkingsrelatie opbouwen. Die gelijkwaardigheid is essentieel. Zowel voor een goede afronding, voor de follow up van je advies als voor mogelijke vervolgtrajecten.

Schrijf je nu in

Voor wie?

Training adviseren - vertrouwen

De training Adviseren met Impact is geschikt voor communicatiespecialisten die te maken hebben met in- of extern ‘opdrachtgeverschap’. Mensen die voor hun communicatie-expertise worden ingeroepen voor ondersteuning van managers, directie, projectteams etc. Dus voor zowel beginnende als ervaren communicatiemedewerkers en -adviseurs. Zodat je meer effect hebt met je adviezen. Meer effect… en meer plezier!

Iets voor jou? Schrijf je in.

Programma

Training  adviseur

De eerste dag verken je adviseursrelaties, de fases in adviestrajecten en de vaardigheden die je nodig hebt. Je checkt zelf kritisch wat bij jou om aandacht vraagt. Het gaat daarbij om je vaardigheden als adviseur. En dus niet om je inhoudelijke expertise als communicatiespecialist. Denk aan gespreksvoering, interviewtechnieken, presenteren, switchen in communicatiestijlen en dergelijke. Natuurlijk oefen je ze in verschillende werkvormen. Tot slot krijg je een of meer praktijkopdrachten mee.

De tweede dag kijken we terug op de eerste dag en de praktijkopdrachten waaraan je gewerkt hebt. Met diverse oefeningen ontwikkel je je adviesvaardigheden verder. Je brengt zelf casuïstiek in. Maar ook de trainer en collega-deelnemers leveren input. De tweede dag is vooral maatwerk: intensief en veelzijdig.

Aan het einde van de training maak je een bondig actieplan met concrete voornemens en acties, waarmee je jezelf coacht op weg naar topadviseurschap.

Schrijf hier in voor de training ‘Adviseren met Impact’.


Foto’s: 1. Medienstürmer; 2. Charles via unsplash.com