InCompany Vergadertraining Irritatievrij vergaderen

Effectiever vergaderen…

De InCompany Vergadertraining:
* Twee dagdelen of één dag
* Van 09.30 tot 12.30 uur/16.30 uur
* Studiemateriaal inbegrepen
* Het CI-certificaat

Wat het oplevert

Deze vergadertraining bespaart je tijd en ergernis. Tijdens de training leer je de principes van efficiënt vergaderen kennen. Je past ze toe in diverse situaties. Zowel in de rol van voorzitter als die van deelnemer. Dit maakt vergaderen plezieriger. Bovendien houd je meer tijd over voor de zaken waarover je vergadert. Een training voor iedereen wiens agenda overloopt van overlegmomenten en vergaderingen.

De training

De principes van efficiënt vergaderen zijn de rode draad. Je krijgt zicht op veel voorkomende vergaderfouten, de belangrijkste taken, procedures en verantwoordelijkheden. Je onderzoekt je eigen sterktes en zwaktes. Natuurlijk oefen je met de voorbereiding, uitvoering en follow up van vergaderingen. De tips en technieken gebruik je direct in de dagelijkse praktijk.

Voor wie?

vergaderen snel kort en praktisch

Deze vergadertraining is bestemd voor elke professional die betrokken is bij projecten en activiteiten waarbij veel overlegmomenten voorkomen. Dus voor iedereen die zichzelf adviseur, projectleider, manager, of specialist noemt. Je hoeft ook geen communicatiespecialist te zijn om je voordeel te doen met deze vergadertraining. En veel of weinig ervaring? Maakt niet uit. Zolang je maar de intentie hebt kwaliteit en tijd in goede balans te brengen.

Programma

In de eerste ochtend bakenen we het speelveld af en duiken we ook in de ‘Online vergaderetiquette’. Nog sterker dan bij live vergaderen, is een goede match tussen sfeer en efficiency van belang. Rode draad van de training zijn de vergaderprincipes. Daarin staan de taken en verantwoordelijkheden van deelnemers aan een overleg centraal. We koppelen dit aan handige processen en procedures die de kwaliteit en de tijdsinvestering gunstig beïnvloeden. En we besteden tijd aan ‘of het niet anders kan met al die voortgangsvergaderingen’.

Tijdens de tweede ochtend breng je de theorie in praktijk. Je kijkt kritisch naar je eigen stijl. In realistische cases, ontwikkel je je vergader- en overlegvaardigheden. We gebruiken casuïstiek uit jullie eigen organisatie. Daarbij besteden we ook aandacht aan een effectieve communicatiestijl voor het aanspreken van anderen (interventies) op inefficiënt vergadergedrag.

Na deze sessies kun je niet wachten op de eerstvolgende vergadering!

Vraag informatie aan over de vergadertraining ‘Irritatievrij vergaderen’.


Foto’s: 1. Nastuh Abootalebi; 2. Dylan Gillis via unsplash.com.