Vergadertraining “Irritatievrij vergaderen”

Handig om te weten

* Woensdag 23 september 2020
* Eén trainingsdag
* Regio Utrecht
* Van 09.30 tot 17.00 uur
* Studiemateriaal inbegrepen
* Incl. lunch
* Het CI-certificaat

Kosten: € 439,00 (excl. btw)

Wat het oplevert

Veel overlegmomenten of vergaderingen? Deze vergadertraining bespaart je tijd en ergernis. Tijdens de training leer je de principes van efficiënt vergaderen kennen en toepassen in diverse situaties. Dit maakt vergaderen plezieriger en je houdt meer tijd over voor de zaken waarover je vergadert.

Schrijf je in

De training

De principes van efficiënt vergaderen zijn de rode draad. Je krijgt zicht op veel voorkomende vergaderfouten, de belangrijkste taken, procedures en verantwoordelijkheden. Je onderzoekt je eigen sterktes en zwaktes en je oefent met de voorbereiding, uitvoering en follow up van vergaderingen. En natuurlijk krijg je tips en trucs.

Schrijf je in

Voor wie?

vergaderen snel kort en praktisch

De training is bestemd voor communicatieprofessionals die betrokken worden bij projecten en activiteiten waarbij veel overlegmomenten voorkomen. Dus voor zowel de beginnende als de zeer ervaren communicatieadviseur. Zolang je maar de intentie hebt kwaliteit en tijd in goede balans te brengen. Je hoeft ook geen communicatiespecialist te zijn om je voordeel te doen met deze vergadertraining.
Iets voor jou? Schrijf dan in!

Deze training is bij uitstek geschikt als in-company training.

Programma

In de ochtend bakenen we het speelveld af. Elk gepland overleg tussen twee of meer mensen is immers een vergadering. Rode draad zijn vergaderprincipes, met taken en verantwoordelijkheden van deelnemers aan een overleg. We koppelen dit aan handige processen en procedures die de kwaliteit en de tijdsinvestering gunstig beïnvloeden. En we besteden tijd aan ‘voortgangsvergaderingen’: er zijn sterke en tijdsbesparend alternatieven.

In de middag breng je de theorie in praktijk. Je kijkt kritisch naar je eigen stijl. In realistische cases, aan de hand jouw casuïstiek en die van andere deelnemers, ontwikkel je je vergader- en overlegvaardigheden. Daarbij besteden we ook aandacht aan een effectieve communicatiestijl voor het aanspreken van anderen (interventies) op inefficiënt vergadergedrag.

Aan het einde van de dag kun je niet wachten op de eerstvolgende vergadering…

Schrijf snel in.


Foto’s: 1. Nastuh Abootalebi; 2. Dylan Gillis via unsplash.com.