Training Communicatiemedewerker

…als je (nog) geen communicatiemedewerker bent, maar wel communicatietaken hebt.

Basistraining Communicatie Essentials

training communicatiemedewerker

De training Communicatiemedewerker
* Twee woensdagen
* Najaar 2021
* Van 09.30 tot 17.00 uur
* Online (en erg interactief)
* Voorbereiding: ca. 4 uur
* Inclusief studiemateriaal
* Het CI-certificaat

Kosten € 689, 00 (excl. btw)

Wat het oplevert

Je kent de rol van het communicatievak in je organisatie. Ook snap je snapt hoe communicatie werkt en je hebt inzicht in de werking van de communicatiekanalen. Je weet doelgroepen te definiëren. En je kunt een onderbouwde keuze maken voor de meest passende vorm van communicatie. Vanzelfsprekend ken je de nodige do’s en dont’s voor de uitvoering van het vak.

De training

We verkennen het communicatievak en de bijdrage die een communicatiemedewerker levert aan het succes van een organisatie. Aan de hand van oefeningen, opdrachten en casussen maak je je de basis eigen van de werking van het vak. Je brengt zelf situaties in vanuit je eigen praktijk. Op die manier pas je direct het geleerde toe.

Schrijf je hier in

Voor wie

Training Communicatiemedewerkercommunicatie en media

Met deze basistraining vergroot je je impact als communicatiemedewerker. De training is gericht op mensen die communicatieactiviteiten uitvoeren, maar nog geen of weinig theoretische basis hebben. Wellicht ben je managementassistent, projectmedewerker, secretarieel medewerker, officemanager of baliemedewerker en herken je die situatie. Dan is deze training een prima oplossing. Daarnaast is de ‘training communicatiemedewerker’ een goede basis voor een uitgebreide vervolgopleiding als Nima A Communicatie. Voor als je helemaal voor het communicatievak wilt gaan.
Herken je jezelf? Schrijf je in!

Programma

training communicatiemedewreker

Tijdens eerste dag kijken we naar algemene zaken als huisstijl, de werking van communicatie en de communicatiemiddelen. En we hebben het over doel- en doelgroepgerichtheid. Want communicatie is leuk, maar het moet wél nut hebben. Aan de hand van interactieve opdrachten leer je communciatie structureel aan te pakken.
De tweede dag presenteer je het huiswerk dat je meegekregen hebt. Dit heeft vooral te maken met de communicatiemiddelen. Het maken en inzetten van verschillende instrumenten staat die dag centraal. Denk daarbij aan de website, social media, direct mail, folders en advertenties. Met die vaardigheden kun je na de training dan ook volop aan de slag.

Wil jij dit ook? Schrijf je in voor de Training Communicatiemedewerker.


Foto’s: 1. Patricia Palma; 2. William Iven via unsplash.com;