InCompany Training Actief Issuemanagement

of: tactisch reputatiemanagement

Een interactieve training

De InCompany training Actief Issuemanagement:
* Twee dagdelen/een dag
* Van 09.30-16.30 uur
* Voorbereiding: ca. 4 uur
* Inclusief studiemateriaal
* Het CI-certificaat

De training

Elke deelnemer werkt vanaf het begin van de training als ‘Issuemanager’ bij bij je eigen organisatie. En is daar dus verantwoordelijk voor de uitvoering van de stappen van issuemanagement (identificatie, analyse, strategie, implementatie en meting). Dat is ook de leidraad van de training. Je werkt vervolgens minimaal één issue uit in een strategie en een operationeel implementatieplan. En je overlegt met collega’s!

Wat het oplevert

Omgaan met en inspelen op incidenten en trends gaat de hele organisatie aan. Maar communicatie is wel de snelste en meest zichtbare reactie die een organisatie kan geven. En communicatie is kwetsbaar. Zowel qua timing als qua inhoud. In deze training raak je vertrouwd met een structurele aanpak van issuemanagement. Daardoor signaleer je eerder, reageer je sneller, vind je snel de juiste stakeholders en zijn je interventies meer gedegen.

Voor wie

Training issuemanagement

De training ‘Actief Issuemanagement’ is gericht op mensen die (mede)verantwoordelijk zijn voor de reputatie van hun organisatie. Dus zowel voor communicatieprofessionals, als leden van directie en management. Deelnemers beseffen dat externe gebeurtenissen invloed hebben op het succes en de reputatie van de organisatie. Zeker als issues dusdanig acuut en bedreigend zijn dat crisissituaties ontstaan. Ook realiseren zij zich dat adequaat optreden rondom issues voorkomt dat de organisatie speelbal wordt van publiek en publicitair sentiment. Dat is ook het doel van ‘Actief Issuemanagement’: vergroten van regie rondom issues.

Programma

training issuemanagement

Vanzelfsprekend definiëren we het fenomeen ‘issue’ nader. We verkennen trends en discussies die relevant kunnen zijn voor jouw organisatie. Met andere woorden: je maakt een praktische inventarisatie, waarin je mogelijke issues identificeert. Zo maak je kennis met verschillende technieken en methoden waarmee je structureel kunt monitoren wat speelt in de maatschappij. Hetzelfde geldt voor het in kaart brengen van de belangrijkste actoren en factoren bij een issue (de arena-analyse). Deze uitgangspunten vormen inhoudelijk de basis voor het vervolg van de training.

Daarin werk je je issuestrategie uit en ontwikkel je onder meer een plan van aanpak voor de communicatie rondom issues. Je leert criteria kennen die helpen bij de positiebepaling van je organisatie bij een issue. En wat ervoor nodig is om die positie te bereiken. Niet alleen wat, ook wie! Want Issuemanagement ligt op vaak op het bordje van communicatie, maar vergt draagvlak en inbreng van alle organisatiedisciplines.

Vraag informatie aan over de InCompanytraining ‘Actief Issuemanagement’.


Foto’s: 1. Angela Compagnone; 2. Allef Vinicius via unsplash.com