InCompany Training Pers en Media

Professioneel omgaan met pers en media

De InCompany training Pers en Media:
* Twee dagen
* Van 09.30 tot 16.30 uur
* Voorbereiding: ca. 2 uur
* Inclusief studiemateriaal
* Het CI-certificaat

De training

Je maakt kennis met de gebruiken in de journalistieke wereld. Oftewel: je leert hoe je professioneel omgaat met pers en media hoe jezelf en je organisatie profileert bij deze stakeholders. Natuurlijk verken je de typische instrumenten voor pers- en mediacontacten en leer je ermee werken. En vanzelfsprekend oefen je!

Wat het oplevert

Je gaat straks professioneel om met media en journalisten. Bovendien zet et persinstrumenten adequaat in en weet je hoe je persrelaties opbouwt en onderhoudt. Met jouw goede relatie met media draag je wezenlijk bij aan het imago van je organisatie.

Voor wie?

Training Pers en media

De training pers en media is natuurlijk geschikt voor communicatieadviseurs, -medewerkers en -managers. En voor mensen die beter thuis willen raken in het vak persvoorlichting, die betere persberichten willen schrijven of die een deel van hun werktijd aan communicatietaken besteden. Dus ook als managementassistent, marketingmedewerker, officemanager die is betrokken bij communicatie.

Programma

Training pers en media

Je verkent de wereld van pers en media. Zo vind je uit hoe redacties en journalisten werken. Ook het fenomeen ‘nieuwswaarde’ doorzie je straks. Daarnaast is de impact van publiciteit op je organisatie een belangrijk thema en leg je de basis van een pers- en mediabeleid voor je eigen organisatie.
Vanzelfsprekend ga je actief aan de slag met verschillende pers- en media-instrumenten. Niet alleen in theorie: je maakt ze, organiseert en voert uit. Dus goede persberichten schrijven, een persconferentie in de steigers zetten, een interview voorbereiden en je krijgt tips voor woordvoering. Aan het einde van de training begrijp je hoe journalisten werken en stem je jouw aanpak af op een werkende relatie.

Vraag informatie aan over de InCompanytraining ‘Pers en Media’.


Foto’s: 1. Sam McGhee; 2. Adeolu Eletu via unsplash.com