InCompany Training Reputatiemanagement

Een training in strategisch reputatiemanagement

De InCompany training Reputatiemanagement:
* Twee dagen
* Van 09.30 tot 16.30 uur
* Voorbereiding: ca. 2 uur
* Inclusief studiemateriaal
* Het CI-certificaat

De training

Voorafgaand aan de training positioneren we de communicatiefunctie bij reputatiemanagement. Je onderzoekt bij jouw organisatie de essentiële factoren voor reputatievorming en de alignment van stakeholders. Je ontwikkelt gaandeweg een basis voor strategisch reputatiemanagement. Daarin spelen de mensen op sleutelposities een hoofdrol. En je kunt er de volgende dag al mee aan de slag!

Wat het oplevert

Reputatiemanagement is een complex onderdeel van het corporate communicatievak. En grip op je reputatie krijgen (en houden) is een hele klus. Aan het einde van deze training doorgrond je de essentie van reputatievorming, heb je tools om je reputatie te beïnvloeden en herken je ook de beperkingen van communicatie. Met de contouren van je aanpak draag je structureel bij aan de reputatie van je organisatie.

Voor wie

Training reputatiemanagement

De training is gericht op communicatieprofessionals met ervaring: communicatiemedewerkers, -adviseurs, -managers etc. Inhoudelijk sluit hij ook aan bij de behoefte aan verdieping van marketeers, managers en directie. Zeker nu het besef groeit dat alle stakeholders het merksucces beïnvloeden. En niet de afnemers alleen. Want reputatiemanagement is het domein van corporate communicatie én het algemeen management. Net zo goed als merkmanagement een breder domein omvat dan alleen marketing.

Programma

training reputatiemanagement

Je verkent, aan de hand van je eerste inventarisatie (je voorbereiding) de winst die jouw organisatie kan boeken met gerichte aandacht voor reputatiemanagement. Je krijgt zicht op de voorwaarden van succesvol reputatiemanagement, op mogelijke doelen en bijdragen en je maakt een praktische stakeholderanalyse.
Daarbij gebruik je de inzichten van onder anderen Cees van Riel en Charles Fombrun en dezelfde fundamenten die ook de basis vormen van het RepTrackonderzoek. Zo ontwikkel je je eigen visie op reputatiemanagement en zoek je de onderscheidende krachten van je organisatie.
Natuurlijk werk je die visie verder uit tot concrete acties. Je bepaalt kritische factoren, processen en sleutelrollen in de organisatie en bepaalt actiepunten om zwaktes en sterktes in de organisatie bespreekbaar te maken.
Uiteindelijk definieer en ontwikkel je ‘reputatieplatformen’, die een hoofdrol later een hoofdrol spelen in je communicatie- en contentstrategie. Met strategisch reputatiemanagement kijk je dus veder dan communicatie. Al ligt de focus wel degelijk op de bijdrage die communicatie straks levert.

Vraag informatie aan over de InCompanytraining ‘Reputatiemanagement’.


Foto’s: 1. Kristina Flour; 2. Kalle Kortelainen via unsplash.com